Categories
Изделия от тесто

Бутерки със сирене и кашкавал

Тези бутерки със сирене и кашкавал са супер бързи и лесни. Подходящи са за приготвяне и от хора, които нямат опит в готвенето. Рецептата е от категорията „Готвене за начинаещи“. Трябва само да имате готово бутер тесто.

Аз бях купила бутер тестото, за да направя торта Наполеон. Отказах се, защото в много кратък период от време хапнахме доста сладки неща. Направих на момчетата така желаната торта Гараш, а жълтъците които ми останаха бяха подходящи за крем на торта Наполеон, но 2 торти щяха да бъдат твърде много и ги направих на Баварски крем.

Рецепта за бутерки със сирене и кашкавал

Необходими продукти:

  • 1 пакет бутер тесто 800 гр
  • 1 яйце
  • 40 гр кашкавал
  • 40-50 гр сирене

Начин на приготвяне:

Оставете бутер тестото в хладилника за 1 нощ в хладилника да се размрази. На сутринта го извадете и го нарежете на правоъгълници с размер 5х7см. Разбийте яйцето в малка купичка и вътре натрошете сиренето и настържете кашкавала. Разбъркайте добре до получаване на гъста каша. Ако яйцето е по- голямо и плънката стане течна, то добавете още малко сирене или кашкавал.

бутерки със сирене и кашкавал
Бутерки със сирене и кашкавал преди печене

От късата страна на всеки правоъгълник сложете малко от плънката и завийте на пуричка. Всяка пуричка притиснете от двете страни, за да не изтече плънката.

Подредете подготвените бутерки със сирене и кашкавал в тава с незалепващо покритие или върху хартия за печене. Оставяйте разстояние между тях, защото обема се увеличава почти 3 пъти при печене.

Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 20-25 минути. Времето за печене зависи от фурната ви. Бутерките със сирене и кашкавал трябва да са увеличили обема си и да са придобили златист цвят.

Бутерки със сирене и кашкавал
Бутерки със сирене и кашкавал

Аз пека на вентилатор и от време на време ги поглеждам и завъртам, защото фурната ми не пече равномерно от всички страни.

От бутер тестото можете да си изпечете и панделки, ако ви останат по- тънки ивици от бутер тестото- 2х7см. Тези правоъгълници ги усуквам 2 пъти точно по средата и се получават панделки, които се пекат по същия начин, но времето за печене е доста по- кратко.

Вашият коментар