Categories
Торти и сладкиши

Сладолед с малини

Не спирам с експериментите с рецепти за домашен сладолед. Пак имам доста малини, а синът ми донесе от магазина кондензирано мляко и сметана. Купил повече, за да има и за Бананов пай Banoffee. Е, трябваше да направя и любимия му сладолед с малини. Без сладолед през лятото няма как. А с домашен е най- добре, защото е ясно съдържанието му.

Нямах готварска сметана за разбиване, а само 2 кофички със заквасена сметана, но реших, че и тя ще свърши работа. Извадих миксера и запретнах ръкави, за да изпълня поръчките за домашен бананов пай и за сладолед. Нямам претенции, че тази рецепта за сладолед с малини е най- добрата или най- правилната, но за мен е с най- балансиран вкус и със съдържание, което ме устройва.

Рецепта за сладолед с малини

Необходими продукти:

  • 1 кутия подсладено кондензирано мляко – 300 мл (400 гр)
  • 1 кофичка заквасена сметана 400 гр
  • 3-4 супени лъжици захар
  • 300-350 гр пресни малини

Начин на приготвяне:

Разбийте за кратко сметаната на ниски обороти с миксера. Добавете захарта и продължете да разбивате до пълното разтваряне на захарта и сгъстяване на сметаната. Добавете и кондензираното мляко и продължете да разбивате до интегрирането му с останалите продукти и получаване на хомогенна смес.

Измийте добре малините и ги отцедете от водата много добре. Добавете ги към сместа за вашия сладолед с малини, като отделите 15-на малинки за украса отгоре.

Сладолед с малини
Сладолед с малини, смес готова за фризера

Разбъркайте внимателно сместа и я поставете във фризера. На всеки час я разбърквайте, като правите това до пълното замразяване на вашия сладолед с малини. Отгоре сложете отделените малини за украса и така те ще замръзнат най- отгоре върху сладоледа.

Вашият коментар