Categories
Основни ястия

Пълнени печурки

Обичам гъби, както и простите рецепти. Пълнени печурки с кашкавал и масло е една бърза и вкусна рецепта. Може да се използва за предястие или като гарнитура към месо. Приготвям това ястие често, само да има пресни и хубави гъби в магазина. Ястието е лесно за приготвяне и за хора без опит в готвенето и е в категорията „Готвене за начинаещи“. Тези гъбки са уникална гарнитура са за всякакви ястия или за хапване с някое лятно ястие, например руло от тиквички или руло Стефани

Рецепта за пълнени печурки

Необходими продукти

  • 12-14 броя гъби печурки със средна големина
  • 250-300грама кашкавал/ синьо сирене
  • 40 грама масло

Начин на приготвяне:

Това е една от най- бързите и лесни рецепти за приготвяне на топло предястие с гъби. Измийте и почистете гъбите. Пънчетата заделете настрани. Намажете тавата с част маслото. отгоре сложете измитите гъби. В ценъра на всяка гъбка сложете кубче от нарязания кашкавал и отгоре бучка масло. Сложете пънчетата между напълнените гъбки, сложете им маслото.

Пълнени печурки
пълнени печурки преди печене

Запечете гъбките във фурната на 200 градуса до зачервявне на кашкавала и тяхната готовност. При мен това отнема около 30-35 минути. Така вашите пълнени печурки са готови. Можете да ги сервирате и да оберете овациите на вашите гости.

Да ви е вкусно!

Вашият коментар