Categories
Торти и сладкиши

Крем с ягоди

Първите ягодки за тази година са вече налични в градината. Нямаше как да не приготвя един бърз десерт за момчетата с тях. Набрах повече от половин килограм и ръцете ме сърбяха да направя поне един крем с ягоди. В хладилника се мъдреше едно кондензирано мляко и голяма кутия с маскарпоне, а ягодите ме зовяха.

За основа на крема ползвах един от любимите ми кремове за торти с маскарпоне и кондензирано мляко. В комбинация с пресните домашни ягоди и малко бишкоти бях сигурна за крайният резултат.

Същият крем можете да използвате за приготвяне на крема за пастичките, които съпругът ми нарече Десерт Черен петък или за пълнеж и измазване на торта.

Рецепта за крем с ягоди

Необходими продукти:

  • 500 грама ягоди
  • 500 грама маскарпоне
  • 1 кутийка с кондензирано мляко (375гр)
  • бишкоти (по желание)

Начин на приготвяне:

Този крем с ягоди се приготвя за максимум 10 минути и само с три продукта, а ако искате украса, то можете да добавите бишкоти и настърган шоколад, но може и без тях. Той може да се използва и за крем за торта или пастички.

В купа разбийте маскарпонето с кондензираното мляко.

крем с ягоди
разбитото кондензирано мляко с маскарпоне

Измийте ягодите и ги почистете.

крем с ягоди и маскарпоне
ягодите за крем с ягоди и маскарпоне

В купички слагайте ред крем, ред ягоди и пак крем. Украсете с цели или нарязани ягоди.

крем с ягоди и маскарпоне
крем с ягоди и маскарпоне

Можете да добавите и по 1-2 бишкоти и настърган шоколад за разкош, но и без тях е много вкусно. Приберете крема в хладилника, за да се охлади. На другият ден си го хапнете с удоволствие.

Да ви е вкусно!

Вашият коментар