Categories
Торти и сладкиши

Шоколадов сладолед

В горещините си хапваме често сладолед . Правя няколко вида- страчатела, с плодове, ама момчетата не отказват и шоколадов сладолед. В хладилника винаги има поне 1 кутия, а по- често и 2, за да има разнообразие и възможност за приготвяне на мелба.

Ако искат да бъде диетично им правя сорбе🙂

Шоколадов сладолед правя с няколко съставки и по най- лесният начин, който не ме ангажира с бъркане през час или с машина за сладолед. Бъркам, сипвам в кутията и на другият ден просто сервираме и хапваме. По възможно най- мързеливият начин, но за сметка на това вкусен:)

Рецепта за шоколадов сладолед

Необходими продукти:

  • 1 кутийка кондензирано мляко 397 грама
  • 400 мл сметана с висока масленост (моята беше над 30%)
  • 100 грама натурален шоколад

Начин на приготвяне:

Разбийте студената сметана на сняг. Добавете кондензираното мляко и разбийте отново с мискера до получаване на пухкава смес.

Шоколадов сладолед- разбитата сметана с кондензирано мляко
Шоколадов сладолед- разбитата сметана с кондензирано мляко

Разтопете шоколада на водна баня или за 1 минута в микровълновата и го оставете да се охлади, но да бъде все още течен.

шоколадов сладолед
разтопеният шоколад на водна баня

Добавете към разбитата сметана и кондензираното мляко и разтопеният шоколад. Разбийте с мискера до хомогенна смес. Изсипете сместа в кутия и я приберете във фризера за 1 нощ. На следващия ден имате вкусен и разхлажащ шоколадов сладолед, който е подходящ за летните вечери и със състав, който няма да притеснява никой от членовете на вашето семейство. Без изкуствени оцветители и подобрители.

шоколадов сладолед
готовият за замразяване сладолед

Готовият шоколадов сладолед можете да сервирате в купичка на няколко топки, които отгоре да гарнирате с домашен течен шоколад и малко смлени ядки или с пресни плодове.

Шоколадов сладолед 1
сервираният сладолед- готов за хапване

Друг вариант е да си направите бисквитен блат с масло и бисквити и върху него да изсипете получената смес и да я замразите във вид на шоколадова сладоледена торта.

Да ви е вкусно!

Вашият коментар