Categories
Торти и сладкиши

Кокосови сладки

Сетих се за тези кокосови сладки заради сладкарския цех, който е близо до офиса, в който работя. Сладкия аромат на ванилия, прясно изпечени еклери, сладки, кексове и ореховки, който се разнася там, когато минавам за работа се разнася навсякъде. А в шкафа ми стояха кротко едни кокосови стърготини от известно време и се чудех как да ги оползотворя.

Не ми се искаше пак да правя домашно Баунти. Не защото не се харесва на момчетата- напротив. Нооо…исках да им приготвя нещо различно.

До момента не бях правила кокосови сладки и се поразрових в интернет пространството. Харесах си една рецепта и реших да я приготвя. Малко ми се наложи да импровизирам и да понатъкмя количеството продукти, защото пакета с кокосови стърготини беше само 125 грама. За сметка на това се получи много добър на вкус краен резултат и не така добра на вкус визия.

Тези кокоски се приготвят с малко продукти, лесни и бързи са и даже начинаещ в готвенето може да изненада семейството си с тях. Освен това с останалите жълтъци могат да се направят едни бутер банички, например:) Или…ако направите двойна доза, то с жълтъците може да си спретнете един Баварски крем.

Рецепта за кокосови сладки

Необходими продукти:

  • 2 яйца, като се ползва само белтъка от тях
  • 1/2 чаена чаша захар (около 120 грама)
  • 2-3 капки лимонов сок
  • 125 грама кокос
  • 1 ванилия
кокосови сладки- продукти

Начин на приготвяне:

Отделете в суха и чиста купа белтъците от яйцата. Разбийте ги на пяна с миксера. Добавете към тях няколко капки лимон и после постепенно започнете да добавяте захарта при непрекъснато разбиване. Целта е да се получи гъст сняг, като за целувки.

кокосови сладки- разбитите белтъци със захарта

Към белтъчената смес добавете ванилията и кокосовите стърготини и я разбъркайте с шпатула или лъжица, за да се получи тестото за вашите кокосови сладки.

кокосови сладки- готовата смес

С мокри ръце направете топчета с желаната големина и ги подредете в тавата върху хартия за печене. Можете да ги оформите и с потопена в топла вода лъжичка. Аз ги направих с големината на орех.

кокосови сладки- готови за печене

Първо се опитах да ги шприцовам с едър шприц, но се запуши:) Е, в крайна сметка реших, че и на топчета не е зле.

Изпечете вашите кокосови сладки в предварително загрята фурна на 180 градуса до порозовяване. Пекох ги около 15-17 минути, но всичко зависи от фурната.

Изчакайте малко след изваждането на кокоските от фурната и след това ги отлепете от хартията за печене. Първоначално изглеждат като залепнали за нея.

готовите кокосови сладки

Да ви е вкусно!

Вашият коментар Отказ

Exit mobile version