За мен

Здравейте,

Не знам какво да ви разкажа за мен. Казвам се Аделина и имам семейство с няколко момчета- съпругът ми и двамата ми сина. Работя от много години в областта на информационните технологии, а приготвянето на сладки и солени изкушения ми е хоби, както и средство за отмора.

Много приятели ме питаха хиляди пъти защо не си направя блог, когато имаш толкова рецепти и готвиш толкова много. Е, накрая реших да го направя и се появи Love Yogurt & Sweet Pastry – My Sweet Blog – изпитани рецепти (lysp.eu).

Другият въпрос беше „Как намираш толкова време да готвиш, месиш и да приготвяш сладкиши?“. Отговорът е един. Като малка бях супер капризна. Никога не харесвах храната, която ми сервираха. Вечно ровех в чинията, хранех се малко…с малки изключения. Баниците на мама, питките и домашните курабийки на баба ми бяха любими. Даже ме спряха от тренировките по художествена гимнастика, защото ми ставаше лошо.

В днешно време ситуацията не се е променила много и претенциите ми към храната са големи. Но, хубавото е, че мога сама да си ги покривам и да готвя неща, които ми харесват, а и са вкусни за всички около мен.

Майка ми казваше „на който не му харесва – да си сготви“. И започнах да го правя…

Не на последно място са съпругът ми и двамата ми сина. Оказа се нелесна задача да се изхранват трима мъже, които хапват добре.

Много рано започнах да меся, а страстта ми към работата с тесто си остана до днес. Част от рецептите с тесто са от старите тефтери и от професионални хлебари. Точно поради тази причина имам много рецепти с тесто и за оформяне на питки и погачи.

Рецептите, които публикувам са от тефтерите на мама, баба и свекърва ми. Друга част от тях са от интернет пространството, но внимателно подбирани и задължително тествани в моята кухня. Нямам претенциите, че всичко изглежда идеално, но гарантирано е много вкусно и лесно за приготвяне. Снимките ми са авторски, от моята кухня.

За мен винаги е било важно да знам какво сервирам на масата и децата ми да се хранят качествено. Искам да споделя моя опит с всички, които харесват и ценят домашно приготвената храна и се притесняват от съдържанието на етикетите на храните по магазините.

Обичам да ползвам пресни и сухи подправки от градината, както и да подготвям менюта за различни празнични поводи.

Радвам се на всяка обратна връзка и много благодаря на всички Вас, които подкрепяте това мое начинание по някакъв начин, било то с:

или друг.

Благодаря за доверието и подкрепата!

Последни рецепти

За контакт с мен:

[contact-form-7 id=“2381″ title=“Contact form 1″]

Exit mobile version